Program & medvirkende   |   Om godset  |   Billetter, kontakt & info

 

Søndag 23. Sept. kl. 15.00
Hvidkilde, Svendborg
Søren Elbæk, violin,
Eva Kochenkova, cello
Morten Mogensen, klaver

 

15.00

Godsejer Christian greve Ahlefeldt-Laurvig-Lehn causerer over udviklingen af Hvidkilde Gods – især landbrug og skovbrug - igennnem de seneste årtier, og over hvorledes overdragelse af godset til næste generation forberedes. 

15.20

Koncert ved Trio Elegié.

Trioen har specialiseret sig i det gamle originale Wiener/Café repertoire.
Repertoiret er fra en svunden tid, og opføres efter de gamle originale noder og repertorie fra DR, Tivoli´s arkiver.  Under koncerten bliver hver enkelt komposition præsenteret af Søren Elbæk, som ligeledes fortæller historien bag, og med et stænk af humor forklarer, hvor og hvilken baggrund musikken stammer fra.
Repertoiret spænder over 1000 værker/valse fra det "Gamle Wien" og "Ungarske Danse" til Jacob Gade´s "Tango Jalousie" m.m.

I pausen serveres en forfriskning.

 ========================================

  

Søren Elbæk, klassisk violinist, med et efternavn, der forpligter. Han er søn af Peder Elbæk, der i knap 20 år var koncertmester i Odense Symfoniorkester. Søren Elbæk blev optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1984. I 1990 blev den 23-årige Søren Elbæk ansat som koncertmester i Sjællands Symfoniorkester, små to år senere fik han samme stilling i Det Kgl. Kapel.

Men for Søren Elbæk var det for tidligt at slå sig til ro med faste arbejdstider, stabil månedsløn og pensionsordning. Så efter endnu et par år valgte han den langt mere usikre freelancekarriere som kammermusiker og solist. Sammen med pianisten Morten Mogensen og cellisten Troels Svane dannedes Københavns Klavertrio, som har turneret verden rundt. Idag optræder Søren Elbæk i en trio med cellist Eva Kochenkova og pianist Morten Mogensen.

Morten Mogensen, pianist, begyndte at spille klaver som 6årig. Han har studeret på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og havde debutkoncert fra solistklassen i 1990. I 1984 dannede Morten Mogensen sammen med Søren Elbæk (violin) og Troels Svane (cello) Københavns Klavertrio. Et samarbejde, der sammen med hans solistvirksomhed har medført koncerter over hele landet og store dele af Europa, USA, Sydamerika samt solistopgaver med danske orkestre. Morten Mogensen har modtaget utallige priser og indspillet mere end 30 CD’er siden 1990 (heriblandt en række solo-CD’er) med musik af bl.a. Brahms, Beethoven og Schubert.

Eva Kochenkova, cellist, er født i Rusland, hvor hun begyndte sin musikuddannelse som 6årig. Hun har studeret på bl.a. Moscow Gnesing High School i Moskva, Guiseppe Verdi Conservatory i Milano og Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf. Som 18årig opnåede Eva Kochenkova en stilling som co solo-cellist i Kammerorkedstret “Guido Cantelli”, Italien. Hun har optrådt som solo-cellist i Sønderborgs Kammerorkester samt i Ensemble MidtVest og Esbjerg Ensemble og solo-cellist i Den Fynske Opera samt “United Europe Chamber Orchestra” i Milano.  Herudover har hun optrådt i Ålborg Symfoniorkester og Århus Symfoniorkester.