Program & medvirkende   |   Om godset  |   Billetter, kontakt & info

 

Fredag 14. sept. kl. 19.00
Juulskov, Ørbæk
Eugen Tichindeleanu, violin  
Michaela Fukacová, cello

 

19.00

Foredrag af godsejer Erik Willadsen, Juulskov Gods, som fortæller om stedets historie. 

Arkitekten bag den smukke renæssancebygning er den italienske arkitekt Domenicus Badiaz som i de år var hyret af kongen til arbejder på Nyborg Slot, og som også tilskrives opførelsen af Skovsbo, Ulfeldtsholm (nu Holckenhavn), Kørup, Arreskov og Harridslevgård. Bygningen repræsenterer datidens fornemme håndværk og italiensk elegance tilsat den nordiske røde teglsten. 

19.20

Koncert med Eugen Tichindeleanu og Michaela Fukačová 

Der opføres værker af bl.a. Haydn, Martinu, Kodaly, Handel-Halvorsen

I pausen serveres en forfriskning.

 ========================================

  

Eugen Tichindeleanu er født i Rumænien 1981, og begyndte sin violinkarriere som 4årig med sin far som lærer. Han tog afsluttende eksamen fra G. Enescu konservatoriet i Bucarest, og flyttede i 2003 til Paris til Concervatoire Superieur, med O. Charlier, Gerard Poulet og Jean Jacques Kantorow som lærere. Eugen Tichindeleanu debuterede i Paris i Salle Gaveau i 2006, og er prisvinder i et utal af internationale konkurrencer, bla. George Enescu 2003, Warsaw 2004, Moscow 2006, Nielsen 2008 og Jacques Thibaud 2009.

Eugen er idag ansat som 1. koncertmester i Odense Symfoniorkester, men er ofte gæstekoncertmester i et utal af orkestre verden rundt, bl.a. Philharmonia Orchestra, Chamber Orchestra of Europe, The Royal Opera House og Orchestra Philharmonique de Radio France.

Eugen spiller på en Domenico Montagnana, 1731 – venligst stillet til rådighed af Augustinus Fonden.


Michaela Fukačová er født og opvokset i et musikerhjem i Brno i Tjekkiet. Allerede som 4årig begyndte hun at spille klaver. Først som fjortenårig blev hun grebet af celloen, og det med en begejstring, så hun to år senere kunne vinde sin første pris ved Beethoven-konkurrencen i Tjekkiet.

Efter studier ved Akademiet i Prag flyttede Michaela Fukačová i 1985 til Danmark, hvor hun forsatte sine studier i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I løbet af sine studieår deltog Michaela i flere internationale konkurrencer - altid med en topplacering. Således var hun i 1986 prisvinder af den internationale Tjajkovskij-konkurrence i Moskva. Samme år afsluttede hun sin uddannelse med en sensationel debut, som med ét slag gjorde hende til én af de mest efterspurgte solister i Danmark. Priser og udmærkelser fulgte i rask tempo. 

Et vendepunkt blev mødet med den legendariske cellist Mstislav Rostropovitj, som i begejstring for Michaela's talent påtog sig rollen som hendes musikalske mentor. Det internationale gennembrud kom i 1990 , hvor Michaela Fukačová debuterede i Paris og i London. Koncerter i New York, Berlin, Tokyo fulgte slag i slag. Siden har hun koncerteret i alle vesteuropæiske lande, samt i USA, Canada, Japan og Sydkorea. Hun har spillet med utallige orkestre, verden over, således Orchestre Philharmonique de Radio France, BBC Orchestra, Berliner Sinfonie-orchester, NHK Orkestra Tokyo og med dirigenter som Jorma Panula, Hans Graf, Sixten Ehrling, Eliahu Inbal, David Shallon, Ferdinand Leitner, Libor Pesek, Aldo Ceccato.

Herhjemme er Michaela bestandig på farten, dels som kammermusiker dels som solist med Danmarks symfoniorkestre, i radio og TV. Michaela Fukačová er en flittig gæst i grammofonstudierne. Listen over hendes CD'er er betydelig og i hastig vækst. Den rækker fra cellolitteraturens hovedværker, Dvořák, Elgar og Tjajkovskij til oversete perler som Mysliveceks cellokoncert.

Michaela har siden 2001 været ansat som solocellist i Odense Symfoniorkester, samtidig med, at hun opretholder sin karriere som internationalt efterspurgt solist og kammermusiker.