Program & medvirkende   |   Om godset  |   Billetter, kontakt & info

 

Søndag 8. sept. kl. 15.00
Sandholt, Broby
Ensemble Mutatis

 

15.00

Musikchef for Odense Symfoniorkester, Finn Schumacker, interviewer Ensemble Mutatis’ manager, Johannes Nebel om Gustav Mahlers Symfoni nr. 1 omskrevet for kammerensemble i arrangement af Iain Farrington for 15 musikere.

16.00

Koncert med Ensemble Mutatis

Mahlers store musik i det lille format

De fleste vil, når de tænker på Mahlers musik, tænke på et kæmpe stort symfoniorkester, men faktum er, at han skrev en hel del musik for det mindre format, fortrinsvist for klaver og sang. Men selv hans symfoniske værker er til følge af sin store popularitet blevet bearbejdet igennem historien for mindre ensembler. Allerede Arnold Schönberg lavede om-orkestreringer af f.ex. Das Lied von der Erde for at kunne spille musikken uden at indblande enorme orkestre og koncerthuse. Dernæst publiceredes en bearbejdelse af hans 4. symfoni og i gennem de senere år har flere andre komponister også arrangeret flere af hans andre symfonier.

Koncertens symfoni spilles i et arrangement af Iain Farrington for 15 musikere. Igennem hele symfonien kan man høre de forskellige musikere fremføre musikken, som var det skrevet for 15 solister. Mahler har nemlig i symfonien givet hvert instrument en fremtrædende rolle, hvor alle er lige vigtige. Han bryder med traditionen, at violinerne oftest har melodien mens de andre akkompagnerer, og lader i stedet hver instrumentgruppe få en bærende rolle gennem hele værket, hvor endog kontrabassen har en egen solo.

Disse kammerarrangementer fungerer langt bedre end man umiddelbart kan forestille sig, da de netop fremhæver ovenstående. Efter bare et par minutters lytten er man inde i et helt nyt univers.

Læs mere her

Rejsen begynder på Sandholt

“Vi er begejstrede for at indlede vor rejse med projektet Metamorfoser på Sandholt. Denne lokation er præcis, hvad vi tænkte os, da vi planlagde at opføre Mahlers store symfonier for mindre ensemble. Vores plan er at fokusere på én symfoni pr. sæson. Vi er sikre på at dette kan blive et utroligt spændende projekt at gennemføre, besøge og følge. Mahlers musik er for alle, og har et stort følelsesmæssigt spektrum”, fortæller ensembleleder Nanna Wendelboe.

Samarbejde med DR: Koncerten optages af DR P2 og transmitteres senere i efteråret.

I pausen serveres en forfriskning.

 ========================================

 

Musikerne

Ensemble Mutatis 

                      Udover den faste stab hos Mutatis medvirker følgende:
                      Felicia Greciuc, solooboist i Det Kongelige Kapel, obo
                      Jeppe Lindberg Nielsen, solotrompetist i Det Kongelige Kapel, trompet
                      Kasper Smedegaard Thaarup, solobasunist i DR Symfoniorkester, trombone
                      Henrik Thrane, solopaukist i Det Kongelige Kapel, pauke
                      Thomas Teisner, freelancer, slagtøj
                      Zach Hatcher, harpenist i DR Symfoniorkester, harpe


Ensemble Mutatis er et klassisk kammerensemble i konstant bevægelse. Ensemblet blev til på initativ af Nanna Wendelboe og opførte deres første koncert i 2012. Ensemblet har taget navnet “Mutatis” – mutare: at forandre – fordi de ønsker at illustrere ensemblets mangfoldighed. Inspireret af andre ensembler rundt om i Europa har Mutatis fået lyst til at udvide sit kernerepertoire med transskriptioner af de helt store orkesterværker udført for mindre ensemble og give koncerter i de nordiske lande.

www.mutatis.dk